Tipus d’olis

  1. Les Costes 2012: 100% Arbequina Primera Extracció en Fred.
  2. VEÀ Primera Collita: 100% Arbequina de la Primera Extracció en Fred.
  3. VEÀ Extra Verge: 100% Arbequina de la Primera Extracció en Fred.
  4. L’Estornell Ecològic: 100% Arbequina de la Primera Extracció en Fred.
  5. L’Estornell Extra Verge o Restaurant Quality: Tres tipus d’oli diferents.
    1. Arbequina de la primera extracció en fred
    2. Arbequina de la segona extracció.
    3. Picual.

     

Dades de extracció:

  1. Les Costes 2012: Del 5 al 25 de Novembre.
  2. VEÀ Primera Collita: Del 5 al 12 de Novembre.
  3. VEÀ Extra Verge: Del 12 de Novembre al 7 de Desembre.
  4. L’Estornell Ecològic: Del 5 de Novembre al 16 de Gener.
  5. L’Estornell Extra Verge o Restaurant Quality: Del 12 de Novembre al 16 de Gener

 

Breu comentari de la collita:

  1. En principi hi havia previsió d’una collita dolenta; amb poca quantitat d’olives i de poca qualitat degut al tamany petit de les olives. Quant això passa, l’oli es una mica amarg i gust a fusta. De totes maneres, les pluges abundants durant els dos mesos anteriors a la recollida ban fer que aquesta previsió canvies totalment. Les olives varen augmentar el tamany i finalment l’oli ha sigut una mica menys afruitat i gens amarg. En general considerem que la qualitat de l’oli ha sigut molt bona.
  2. La collita va començar amb una setmana de retard degut a les pluges just abans de la collita.
  3. El rendiment gras de les olives ha sigut molt baix en comparació a lo que es habitual. La mitja ha sigut del 16,65%. Això bol dir que per l’obtenció d’1 litre d’oli han fet falta 6 filós d’olives. En el cas de la Primera Extracció en Fred 7,5 kilos d’olives.

estornell